Ubij ih nježno

07.02.2023.

07:40

Autor: HRT

Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta i Sam Shepard predvode glumačku postavu filma Ubij ih nježno. Film redatelja i scenarista Andrew Dominik prikazujemo u petak, 17. veljače, na Prvom programu u 21:40. 

Galerija
Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film
Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film

Krimić o amaterskoj pljački i ubojicama koji su angažirani da te amatere pronađu. Trojica sitnih lopova domogla su se novca tijekom ilegalne partije pokera s visokim ulozima. Kartanje je organizirala mafija i odmah angažirala dvojicu plaćenih ubojica, Jackieja Cogana i Mickeyja, da pronađu pljačkaše i vrate izgubljeno...

Galerija
Petak, 17. veljače na Prvom, Foto: Ubij ih nježno/film
Petak, 17. veljače na Prvom , Foto: Ubij ih nježno/film

Scenarij se temelji na romanu iz 1974. Georgea V. Higginsa "Cogan's Trade". Redatelj Andrew Dominik u Cannesu je 2012. nominiran za Zlatnu palmu. 

Urednik je Dean Šoša. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!