Ubojstva u Pembrokeshireu

12.11.2022.

12:01

Autor: HRT

Petak, 18. studenoga na Drugom

Petak, 18. studenoga na Drugom

Foto: Ubojstva u Pembrokeshireu / serija

Kriminalistička serija Ubojstva u Pembrokeshireu, o potrazi za najozloglašenijim serijskim ubojicom u povijesti Walesa, snimljena prema knjizi Stevea Wilkinsa i Jonathana Hilla, donosi napetu priču o slučaju koji je zauvijek promijenio istrage neriješenih ubojstava. Posljednju epizodu britanske trodijelne serije prikazujemo u sklopu Krimi petka, 18. studenog, u 23:30 na Drugom. 

Dva nerazjašnjena dvostruka ubojstva iz 1980-ih dugo su progonila policiju Dyfed-Powysa. Godine 2006. viši policijski inspektor Steve Wilkins (Luke Evans) odlučuje ponovno otvoriti oba slučaja.

Služeći se revolucionarnim forenzičkim metodama, nakon duge i mukotrpne istrage, Wilkins i njegov tim pronalaze mikroskopske tragove DNK i vlakana koja povezuju ubojstva s nizom provala 80-ih i 90-ih. 

Petak, 18. studenoga na Drugom

Petak, 18. studenoga na Drugom

Foto: Ubojstva u Pembrokeshireu / serija

U trećoj epizodi John Cooper je na slobodi, a njegova supruga Pat mrtva - za inspektora Stevea Wilkinsa i njegov tim počinje utrka s vremenom. Steve ponovno pregledava spise te zahvaljujući staroj fotografiji s mjesta zločina pronalazi nestale kratke hlačice.

Forenzička ispitivanja na hlačicama pruže im ključni dokaz za kojim su tragali te Cooper biva uhićen i optužen za sva tri zločina. Steve i tim sad sve nade polažu u tužitelja Gerarda Eliasa - on se mora pobrinuti da Cooper bude osuđen za svoje zločine.  

Uz Luka Evansa glumački ansambl predvode Keith Allen i Owen Teale.

Scenarist je Nick Stevens, a redatelj Marc Evans

Kriminalističku seriju  Pembrokeshire Murders odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!