Ubojstvo u Orijent-ekspresu

16.07.2022.

12:35

Autor: HRT

Nedjelja, 31. srpnja na Prvom

Nedjelja, 31. srpnja na Prvom

Foto: Ubojstvo u Orijent-ekspresu / film

U nedjelju, 31. srpnja, na Prvom programu u 21 sat prikazujemo film Ubojstvo u Orijent-ekspresu (Murder on the Orient Express, 2017.). Film je snimljen prema istoimenom romanu Agathe Christie iz 1934. i četvrta je filmska adaptacija toga romana.

Godina je 1934. Slavni belgijski detektiv Hercule Poirot riješio je krađu u bazilici Svetog groba u Jeruzalemu. Želi se odmoriti u Istanbulu, ali mora se vratiti u London zbog novog slučaja. Njegov prijatelj Bouc, direktor simplonske rute Orient Expressa, nabavi mu kartu za taj vlak.

Beskrupulozni biznismen Edward Ratchett ponudi Poirotu da mu bude tjelesni čuvar tijekom trodnevnog putovanja budući da je primio prijeteća pisma, ali Poirot ga odbije. Te noći Poirot čuje neobične zvukove iz Ratchettova kupea i zatim vidi nekoga u crvenom kimonu kako trči hodnikom.

Iste noći snježna lavina izbaci lokomotivu iz tračnica i putnici zapnu u snijegu. Iduće jutro Poirot otkrije da je Ratchett ubijen...

Glumačku ekipu čine Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley.

Scenarij potpisuje Michael Green, a režiju Kenneth Branagh.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!