Udomi me

22.07.2021.

09:45

Autor: HRT

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Foto: Udomi me / dokumentarna serija

Psi, mačke, divlje životinje, izgubljeni, ranjeni, ostavljeni... Svaka životinja koja završi u Skloništu nepresušan je izvor inspiracije za priče koje će ispred ekrana okupiti obitelj. Dokumentarna serija "Udomi me" u osam epizoda prati životne priče životinja koje završe u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Prvu epizodu prikazujemo u nedjelju, 1. kolovoza u 20:40 na Prvom programu HTV-a. 

video thumb

Neke su životinje stradale u prometu, nekima treba veterinarska skrb, neke su se izgubile, a neke njihovi vlasnici više ne žele. Kako bilo, te su životinje napustili ljudi i sad u Skloništu čekaju svoju novu šansu.

Scenaristica i redateljica serije Maja Fišter šest je mjeseci s ekipom boravila u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba i sudjelovala s profesionalnim hvatačima u akcijama spašavanja, puštanja ili oduzimanja životinja nesavjesnim vlasnicima, u odlascima u ambulantu, u provjeru potencijalnih udomitelja.

Serija nam stoga donosi stvarne sudbine napuštenih životinja i priča njihove priče. Osim najčešćih priča o psima i mačkama, u seriji se pojavljuju i divlje životinje poput lisica, zmija i ptica, svaka sa svojom pričom.

Nekim je životinjama trebala samo hrana, nekima je bilo potrebno liječenje. Neke od njih će lako pronaći udomitelje, a neke će dugo čekati svoju priliku i boravak u kavezu bit će dugotrajan.

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Foto: Udomi me / dokumentarna serija

U prvoj epizodi upoznajemo Sklonište kojim nas vodi autorica serije Maja Fišter koja poput ostalih zaposlenika sudjeluje u svakodnevnim poslovima. Traju pripreme za Dan otvorenih vrata. Svi se nadaju da će oni koji dođu taj dan kući otići s novim ljubimcem.

Iz karantene su izašli slatki štenci Getto i Getta, brat i sestra kojima ćemo napraviti posebno ograđeno mjesto u Skloništu. Velike nade polažemo u Muta, njega smo odabrali kao predstavnika Skloništa koji će događaj najaviti u medijima. Tko zna, možda će taj dan netko doći baš zbog njega. No nakon kupanja i uređivanja za gostovanje na Radio Sljemenu, Mutova trauma iz prošlosti postat će nepremostiva prepreka.

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 1. kolovoza na Prvom

Foto: Udomi me / dokumentarna serija

Glazbu za seriju skladali su Vjekoslav Dimter, Damir Bačić i Mia Dimšić, a završni song Pieces of the puzzle izvodi Mia Dimšić.

Scenaristica i redateljica Maja Fišter, direktor fotografije i montažer Viktor Nenadić, producentica Sunčana Hrvatin Kunić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!