15:23 / 28.06.2021.

Autor: HRT

Umorstva u Midsomeru

Utorak 6. srpnja na Prvom

Utorak 6. srpnja na Prvom

Foto: Umorstva u Midsomeru / serija

U utorak 6. srpnja na Prvom programu u 15 sati pogledajte 1. epizodu 12. sezone serije  Umorstva u Midsomeru. John Nettles i Jason Hughes, u ulogama inspektora Toma Barnabyja i detektiva Bena Jonesa, istražuju zlodjela i mračne spletke, misterije i umorstva koja potresaju mirna i slikovita sela Midsomera, u popularnoj istoimenoj britanskoj seriji. 

U ovoj sezoni Nettlesu i Hughesu pridružuje se niz vrhunskih glumačkih imena - John Bowe, Peter Davison, Geoffrey Hutchings, Alice Krige, Nicholas Le Prevost, Anna Massey, John Standing, Neil Stuke, Rupert Vansittart i Benjamin Whitrow. Izvrsna Jane Wymark i dalje je u ulozi Barnabyjeve supruge Joyce, Barry Jackson je patolog, dr. Bullard, Kirsty Dillon je pozornica Gail Stephens, a Nick Fletcher uspješni šef John Cotton, koji je nedavno promaknut u višeg policijskog inspektora.Među slučajevima koje će Barnaby i Jones rješavati bit će umorstva u prestižnom golf-klubu, otkrit ćemo da je Barnaby nekad bio tajni agent u slučaju kad je bivši špijun ubijen nakon igre kriketa u Midsomeru, rješavat će umorstvo znanstvenika u Oxfordu, zagonetno umorstvo u kući jednog midsomerskog uglednika i niz drugih intrigantnih slučajeva u kojima ništa neće promaknuti oštrom oku i britkom umu glasovitog inspektora.I dvanaesta sezona serije zadržala je iznimno visoku kvalitetu i postigla veliku gledanost, a prikazuje se u vrlo velikom broju zemalja diljem svijeta.


Utorak 6. srpnja na Prvom

Utorak 6. srpnja na Prvom

Foto: Umorstva u Midsomeru / serija

Smještena u otrovni midsomerski golf klub zvan Whiteoaks, priča prati aspiracije odlučne klupske konobarice da njezin sin Darren nadiđe ograničenja svoga statusa i postane punopravni član kluba.

Ta škrta lihvarica raspolaže neočekivanom moći radeći za klupskim šankom. Kad jedan od članova kluba bude pronađen mrtav na terenu, Barnaby i Jones otkrivaju sumnjive financijske afere koje vode do ucjena između članova kluba i osoblja.

Uloge tumače John Nettles (Tom Barnaby), John Hughes (Ben Jones), Jane Wymark (Joyce Barnaby), Barry Jackson (George Bullard), Kirsty Dillon (Gail Stephens).

Scenarist Andrew Payne, redatelj Richard Holthouse, izvršni producent Brian True-May.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!