Umorstva u Midsomeru

24.01.2023.

15:02

Autor: HRT

Srijeda, 25. siječnja na Drugom

Srijeda, 25. siječnja na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / 16. sezona serije

Bogatog farmera Martina Stricklanda netko je premazao uljem s tartufima i ostavio da ga izgrize vepar. Istraga vodi u restoran Wyvern House koji živi pod terorom svoje slavne kuharice Ruth Cameron. Tajne iz prošlost izlaze na vidjelo, a ubojica opet napada, ali otrov se širi i žrtava ima više nego što je htio. Treći nastavak 16. sezone kriminalističke serije Umorstva u Midsomeru emitiramo u srijedu, 25. siječnja, u 14:30 na Drugom programu HTV-a.  

U 16. sezoni Midsomer ima novog borca protiv zločina - to je novi Barnabyjev partner Charlie Nelson, a glumi ga Gwilym Lee (Restless, Fresh Meat, The Hollow Crown). Redovitu glumačku ekipu, na čijem je čelu Neil Dudgeon, upotpunjuju Fiona Dolman u ulozi Sare, Tamzin Malleson kao patologinja dr. Kate Wilding, a tu je i pas Sykes. U spomenutoj sezoni gostuju mnoge britanske zvijezde, a uzbuđenja i napetosti, dakako, neće nedostajati.

Scenaristice ove epizode su Rachel Cuperman i Sally Griffiths, a režirao ju je Renny Rye.  

Od početka serije upotrijebljena su mnoga bizarna i jeziva oružja poput neispravnog mikrofona koji je izazvao strujni udar, francuske giljotine, igle za šešir, boca zimnice, brda novina, vodorige s krova i polica s midsomerskim plavim sirom.

Umorstva u Midsomeru najgledanija su serija na ITV-u i jedan od najboljih izvoznih proizvoda britanske televizije. Serija se prikazuje u dvjestotinjak zemalja, od Afganistana do Zambije, a njezina službena stranica serije hit je na Facebooku s više od 125.000 obožavatelja.

Seriju MIDSOMER MURDERS 16 odabrala je Vesna Karuza Podgorelec.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!