Umorstva u Midsomeru

25.01.2023.

14:52

Autor: HRT

Četvrtak, 26. siječnja na Drugom

Četvrtak, 26. siječnja na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / 16. sezona serije

Kad u jezeru pronađu tijelo izbačeno iz aviona, Barnaby i Nelson shvate da svijet akrobatskih pilota i ratnih heroja ima mnogo tajni. Jesu li krivci za smrt Bernarda Kinga protivnici mjesnog aerodroma ili je ona povezana s tragičnom pričom iz 2. svjetskog rata? Četvrti nastavak 16. sezone kriminalističke serije Umorstva u Midsomeru emitiramo u četvrtak, 26. siječnja, u 14:30 na Drugom programu HTV-a. 

U 16. sezoni Midsomer ima novog borca protiv zločina - to je novi Barnabyjev partner Charlie Nelson, a glumi ga Gwilym Lee (Restless, Fresh Meat, The Hollow Crown). Redovitu glumačku ekipu, na čijem je čelu Neil Dudgeon, upotpunjuju Fiona Dolman u ulozi Sare, Tamzin Malleson kao patologinja dr. Kate Wilding, a tu je i pas Sykes. U spomenutoj sezoni gostuju mnoge britanske zvijezde, a uzbuđenja i napetosti, dakako, neće nedostajati.

Scenarist epizode je Michael Aitkens, redatelj je Luke Watson, a producentica Louise Sutton.

Od početka kriminalističke serije u kojoj ništa nije onakvim kakvim se čini iza lijepo podšišanih živica simpatičnih ladanjskih kuća idiličnog ruralna Midsomera, upotrijebljena su mnoga bizarna i jeziva oružja poput neispravnog mikrofona koji je izazvao strujni udar, francuske giljotine, igle za šešir, boca zimnice, brda novina, vodorige s krova i polica s midsomerskim plavim sirom.

Umorstva u Midsomeru najgledanija su serija na ITV-u i jedan od najboljih izvoznih proizvoda britanske televizije. Serija se prikazuje u dvjestotinjak zemalja, od Afganistana do Zambije, a njezina službena stranica hit je na Facebooku s više od 125.000 obožavatelja.

Seriju MIDSOMER MURDERS 16 odabrala je Vesna Karuza Podgorelec.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!