Umorstva u Midsomeru: Božić s duhovima

09.12.2022.

09:15

Autor: HRT

Petak, 23. prosinca na Drugom

Petak, 23. prosinca na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / serija

Božić je, a u Midsomer dolazi novi detektiv Charlie Nelson. Od prvog trenutka ima pune ruke posla s intrigantnim ubojstvom u selu Morton Shallows. Muškarac je proboden antiknim mačem tijekom zabave s lovom na duhove u ukletom dvorcu. Hoće li Barnaby i Nelson uspjeti naći zemaljski motiv ubojstva i uloviti ubojicu? Božić s duhovima, naslov je prigodne epizode 16. sezone popularne britanske kriminalističke serije Umorstva u Midsomeru, koju emitiramo u petak, 23. prosinca, u 20:15 na Drugom. 

video thumb

Reprizni termin na rasporedu je u subotu, 24. prosinca, na HTV2 u 10:50.

U epizodi glume Neil Dudgeon (Barnaby), Gwilym Lee (Nelson), Elizabeth Berrington (Libs Pearce), Nadia Cameron-Blakey (Tabby Fergus-Johnson), Les Dennis (Brendan Parce), Fiona Dolman (Sarah). 

Petak, 23. prosinca na Drugom

Petak, 23. prosinca na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / serija

Podsjetimo, serija je zaživjela nadahnuta romanima Caroline Graham i njihovom glavnom junaku višem inspektoru Barnabyju, a sve je počelo 1997. s prvom epizodom Ubojstva u Jazavčevom Putu.

Serija donosi niz kriminalističkih zagonetki smještenih u bizarni svijet grofovije Midsomer napučen zanimljivim ekscentričnim likovima gdje su zapleti protkani lažnim tragovima.

Umorstva u Midsomeru, jedna od najomiljenijih i najdugovječnijih britanskih krimi serija, spaja suvremeni kontekst sa slikama i atributima koji podsjećaju na nostalgičnu prošlost malih mjesta koja je romantičnija u sjećanju nego u stvarnosti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!