Ured(i) EU - Obrazovanje

13.12.2021.

10:07

Autor: HRT

Ponedjeljak, 13. prosinca na Drugom

Ponedjeljak, 13. prosinca na Drugom

Foto: Ured(i) EU / serija

Sitcom serija za mlade "Ured(i) EU" bavi se životom petero studenata kojima je EU pružio šansu da vode novoosnovani ured za mlade kako bi pronašli ideje kako angažirati mlade ljude oko prioriteta i vrijednosti Europske unije. Tema epizode koju emitiramo u ponedjeljak, 13. prosinca, na Drugom u 10:55 je obrazovanje, a naši će studenti raspravljati o svojim sposobnostima da budu dio ureda EU-a za mlade.

Ekipu serije čine uglavnom studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, a likove utjelovljuju talentirani glumci s Akademije: Fabijan Komljenović, Igor Jurinić, Lana Ujević, Lara Nekić i Luka Knez.

Serija je nastala u sklopu projekta "Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu - projekt predsjedanja EU 2019-2021" koji je financirala Europska komisija i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a koji provode CROSOL - Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, Fingo, FOND Romania i CONCORD.

Izvršni producent, scenarist i autor koncepta je Benjamin Noah Maričak. Scenaristica je Karla Leko, a redatelj Marko Bičanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!