21:11 / 11.04.2022.

Autor: HRT

Uskrs u ozračju tambure: Tamburaški orkestar HRT-a, prijenos koncerta

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak 18. travnja na Trećem programu u 20:05 prenosimo koncert Uskrs u ozračju tambure. Izvodit će ga Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka iz crkve Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu. 

Radost Uskrsa uz HRT ispunjena je i uvijek posebnim Uskrsnim koncertom koji je 2017. potaknuo HRA Radio Sljeme. Koncert je to jedinstvenog Tamburaškog orkestra HRT-a, prvi put pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka. Bit će to pravi tamburaški izazov kojim gledateljima donosimo splet tradicionalnih i suvremenih uskrsnih pjesama.

Izravno iz prekrasne zagrebačke crkve Bl. Augustina Kažotića, s vama su: domaćini Dječji zbor "Kažotići" uz Slavka Nedića, Komorni zbor "Ivan Filipović" kojim dirigira Goran Jerković, Trio Arijana Gigliani Philipp, Edmund Andler Borić i Bruno Philipp, kontratenor Marko Antolković i glumica Mladena Gavran

S njima, pjevajmo pjesme naše bogate hrvatske uskrsne baštine.

Scenaristica i urednica prijenosa je Lejdi Oreb, redatelj Danko Volarić, a producent Mate Letica

Koncert možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!