LADO - "Veliko je sad veselje - hrvatske uskrsne pučke popijevke", snimka koncerta

07.04.2022.

11:09

Autor: HRT

Ansambl Lado

Ansambl Lado

Foto: promo / promo

Snimku koncerta ansambla Lado, održanog 8. travnja 2022. u crkvi sv. Antun Padovanskog na zagrebačkom Sv. Duhu, prikazujemo u nedjelju, 17. travnja, u 19:20 na Drugom programu HTV-a.

Ansambl Lado nam čestita Uskrs novim vokalno-instrumentalnim programom. Podsjećamo, 1990. Lado je pokrenuo projekt pod nazivom Crkvena godina u hrvatskom pučkom kazivanju, čime je počelo njihovo sustavno istraživanje hrvatske pučke sakralne glazbe, iznimnog spoja crkvenog i tradicijskog glazbenog izričaja.

video thumb

Godine 2021. objavljen je i istoimeni nosač zvuka na kojem je zabilježeno jedanaest odabranih uskrsnih napjeva iz Istre, Like, Banovine, Turopolja, Slavonije i Baranje te Dalmacije i Konavala. Za to djelo Lado je ove godine nagrađen Porinom za najbolji album folklorne glazbe, čiji su glazbeni producenti bili djelatnici HRT-a, Margareta Mihalić i Robert Tanasković, a tonski snimio Matija Auker, član Lada.

Koncert je snimljen 8. travnja 2022. u crkvi sv. Antun Padovanskog na zagrebačkom Sv. Duhu.

Redatelj snimke je Ivan Mokrović, a urednica Lejdi Oreb

Osim na HTV2, snimku na području RH možete pogledati i preko multimedijske usluge HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!