08:59 / 25.03.2021.

Autor: HRT

Uspon trolova

Petak, 9. travnja na Trećem

Petak, 9. travnja na Trećem

Foto: Uspon trolova / dokumentarni film

U petak, 9. travnja na Trećem programu u 20:05 pogledajte dokumentarni film  Uspon trolova (2016.). Je li anonimnost na internetu oslobodila mračne demone koji vrebaju u svima nama? Ovaj dokumentarni film razotkriva neugodne istine o anonimnosti, mračnim nagonima i slobodama na internetu.

Sa smartfonima internet je došao u naše džepove i milijarde ljudi sada su stalno spojene na mrežu. Naši su se životi u mnogo pogleda poboljšali, no zbog te "slobode" postali smo izloženi napadima nove vrste predatora - internetskog trola. Skriveni iza vela anonimnosti, trolovi se prepuštaju najmračnijim nagonima i nekažnjeno napadaju koga god požele.

Jednom kada postanete meta nekog trola, ono što počne kao sitna neugodnost može se pretvoriti u pravu moru. No tko su zapravo trolovi? I hoće li borba protiv njih za žrtvu imati naše osobne slobode?

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!