14:12 / 17.02.2022.

Autor: HRT

Ustav Republike Hrvatske

Četvrtak, 3. ožujka na Drugom

Četvrtak, 3. ožujka na Drugom

Foto: Ustav Republike Hrvatske / film

U četvrtak, 3. ožujka na Drugom programu u 21 sat pogledajte film Ustav Republike Hrvatske (2016.).

video thumb

Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri te vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini da budu ovisni jedni o drugima. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi...

Film "Ustav Republike Hrvatske" dobio je tridesetak domaćih i inozemnih nagrada, među kojima su i one za najbolji film na World Film Festivalu u Montrealu, SEEfestu u Los Angelesu, Raindance Film Festivalu u Londonu, Santa Barbara International Film Festivalu te Nagrada europske kritike Feodora i četiri Zlatne arene na filmskom festivalu u Puli.

Uloge tumače Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović, Ksenija Marinković i Božidar Smiljanić.

Scenaristi Ante Tomić i Rajko Grlić, redatelj Rajko Grlić.

Direktor fotografije: Branko Linta h.f.s.

Skladatelj je Duke Bojadziev, montažer Andrija Zafranović, scenografkinja Željka Burić, kostimograf Leo Kulaš, producent Ivan Maloča.

Produkcija: Interfilm, Zagreb

Koproducenti su Hrvatska radiotelevizija; In Film, Prag; Revolution Production, Skoplje; Sever & Sever, Ljubljana; Film & Music Entertainment Ltd, London; NP7, Zagreb


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!