08:52 / 16.04.2021.

Autor: HRT

Van der Valk

Petak, 30. travnja na Drugom

Petak, 30. travnja na Drugom

Foto: Van der Valk / serija

Zločini koje policijski inspektor Van der Valk i njegova ekipa istražuju događaju se u svim društvenim slojevima Amsterdama. Serija Van der Valk, s čijim prikazivanjem počinjemo u petak 30. travnja u 21 sat na HTV2, pruža nam cjelovit uvid u život ove dinamične svjetske metropole - tako bliskog, a ipak egzotičnoga grada u procvatu. Multikulturalnog i kozmopolitskog. Grada u kojemu se susreću brojne kulture, u kojemu nema rasnih, seksualnih i vjerskih podjela, grada u kojem koegzistiraju kriminalno podzemlje i visoko društvo.

video thumb

Svaka 90-minutna epizoda donosi posve nov zaplet. Kroz cijelu seriju nenametljivo se provlače i osobne priče glavnog lika i njegovog tijesnog povezanog tima suradnika, ispričane na topao, humoran i human način.

Inspektor Piet Van der Valk iskusan je istražitelj sa zdravom dozom neposluha prema nadređenima, koji su mu dosad sve praštali samo zahvaljujući tome što je izrazito uspješan u rješavanju slučajeva. On je egocentrik koji se ugodno osjeća u vlastitoj koži i koji je vidio i doživio praktički sve što mu je ovaj grad mogao prirediti.

Petak, 30. travnja na Drugom

Petak, 30. travnja na Drugom

Foto: Van der Valk / serija

Van der Valkovo razumijevanje ljudskih slabosti tjera ga da se prema osumnjičenicima odnosi sa suosjećanjem. On ih želi privesti pravdi, ali to ne znači nužno da s njima ne može razgovarati ili provoditi vrijeme. Njegov privatan život ostaje enigma. Ni s jednom djevojkom ne ostaje dugo. Rođen je i odrastao u Amsterdamu, no o njegovoj se prošlost malo toga zna, a njegova obitelj ostaje u drugom planu. Promatrajući Van der Valka i njegov tim, stječe se dojam da su njihovi međusobni odnosi njegov oslonac u životu. Posebice njegovo prijateljstvo s inspektoricom Lucienne Hassell.

Lucienne je Van der Valkova mjera za sve, s njom dijeli i radost i tugu te je jedina osoba kojoj odista vjeruje. U timu je i mladi novak Job Cloovers, koji je u Van Der Valkov tim premješten na vlastiti zahtjev, na veliko nezadovoljstvo svojeg šefa. Potpuna suprotnost Jobovom istražiteljskom umu, narednik Brad de Vries, zgodan je, jak, pouzdan, ali ne baš najbistriji član tima.

Van der Valk i njegov tim zajedno će rješavati složene slučajeve prepune neočekivanih obrata, kombinirajući obilaženje ulica, promatranje i zapažanje te izvođenje zaključaka. Bit će tu humora i topline, kao što ih i inače ima u životu, ali i patosa i tuge - neka ubojstva ostavit će neizbrisive mrlje i na najprivlačnijim vizurama.

1. epizoda

Dva naoko nepovezana čovjeka nađena su mrtva istoga dana u različitim dijelovima Amsterdama. Jesu li te dvije smrti povezane te imaju li one ikakve veze s nestankom studentskog aktivista? Inspektor Van Der Valk mora otkriti istinu. Pritom ga u tome nastoji preduhitriti pretjerano gorljiv novak Job Cloovers, koji se nedavno pridružio njegovom timu.

U seriji VAN DER VALK 1 glume Marc Warren (Piet Van der Valk), Maimie McCoy (Lucienne Hassell), Luke Allen-Gale (Brad De Vries), Elliot Barnes-Worrell (Job Cloovers), Darrell D'Silva (Hendrik Davie), Emma Fielding (Julia Dahlman).

Seriju je odabrala Martina Rajšek.

Petak, 30. travnja na Drugom

Petak, 30. travnja na Drugom

Foto: Van der Valk / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!