Van der Valk

28.11.2022.

15:27

Autor: HRT

Utorak, 13. prosinca na Drugom

Utorak, 13. prosinca na Drugom

Foto: Van der Valk / 2. sezona serije

Igra mačke i miša u čijem je središtu borba za samu dušu Amsterdama! Nizozemski detektiv Van der Valk mora riješiti groteskno ubojstvo Susie De Windt, odvjetnice čije je unakaženo truplo pronađeno razapeto u vjetroelektrani. Na trbuhu joj je urezano slovo X, a u jakni ima tajanstvenu poruku. Mladi policajac Job Cloovers vraća se na dužnost, zbog čega je potajno laknulo čak i Van der Valku. Ako netko može odgonetnuti tajanstvene poruke, to je Job. Prvi nastavak druge sezone uzbudljive kriminalističke serije Van der Valk ne propustite u utorak, 13. prosinca, u 14:30 na Drugom. 

Tim će prvi trag pronaći među Susienim spisima. Nekoliko dana prije smrti uspješno je zastupala grad u slučaju izbacivanja umjetnika iz skvota. Vjetroelektrana u kojoj su pronašli njezino truplo trebala je biti njihov novi dom. Je li ubojstvo bilo osveta skvotera protiv države? Je li ovdje riječ o nečem većem? 

Job je odgonetnuo prvi trag i sve je samopouzdaniji. Poruka se odnosi na slavnog nizozemskog filozofa Spinozu. Tim shvaća da su ubojstva povezana sa samim Amsterdamom. Iako to nerado priznaje, Van der Valk je svjestan da su na tragu serijskom ubojici kojemu su meta ljudi za koje vjeruje da su odgovorni za uništavanje grada.

Hoće li Van der Valk i njegov tim riješiti zagonetke u porukama s mjesta zločina prije nego što ubojica ponovno napadne? 

Utorak, 13. prosinca na Drugom

Utorak, 13. prosinca na Drugom

Foto: Van der Valk / 2. sezona serije

U seriji glume Marc Warren (Piet Van der Valk), Maimie McCoy (Lucienne Hassell), Luke Allen-Gale (Brad De Vries), Elliot Barnes-Worrell (Job Cloovers), Darrell D'Silva (Hendrik Davie), Emma Fielding (Julia Dahlman).

Drugu sezonu serije Van der Valk prikazujemo od utorka do četvrtak, 12.-15. prosinca, u poslijepodnevnom terminu na Drugom. 

Odabrala ju je Martina Rajšek.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!