10:18 / 24.03.2022.

Autor: HRT

Vatikan: Papina posveta Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu, prijenos

Petak, 25. ožujka na Četvrtom

Petak, 25. ožujka na Četvrtom

Foto: Vatikan: Papina posveta Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu / HRT

U petak, 25. ožujka na Četvrtom programu u 17 sati prenosimo obred pokore koji će predvoditi papa Franjo u Bazilici svetoga Petra, a tijekom kojega će posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrješnom Srcu Marijinu. Jednaki će takav čin, istoga dana, kao Papin izaslanik u Fatimi učiniti kardinal Krajewski.

Podsjećamo da je Gospa, ukazavši se 13. srpnja 1917. godine u Fatimi, zatražila posvetu Rusije njezinom Bezgrješnom Srcu, poručivši da će, ako taj zahtjev ne bude prihvaćen, Rusija širiti svijetom svoje pogreške, promičući ratove i progone Crkve. Dobri će biti stavljeni na muke, Sveti će Otac mnogo trpjeti, a razni će narodi biti uništeni.

Nakon fatimskih ukazanja više je puta izvršen čin posvete Bezgrješnomu Srcu Marijinu, a sada je papa Franjo odlučio to ponovo učiniti kako bi molitvom pozvao na mir i prestanak rata u Ukrajini. Preko apostolskih nunicijatura papa Franjo je pozvao sve zajednice i sve vjernike da mu se pridruže u svečanom činu posvete svijeta, a posebno Rusije i Ukrajine, Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Komentator i prevoditelj je doc. dr. sc. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

Urednica je Antonia Hrvatin Roth.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!