Večernjakova ruža

02.03.2022.

16:40

Autor: HRT

Petak, 18. ožujka na Prvom

Petak, 18. ožujka na Prvom

Foto: Večernjakova ruža / logo

U petak, 18. ožujka na Prvom programu u 20:10 izravno iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu pratite dodjelu prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža.

Nakon dviju pandemijskih dodjela, vjerujemo da će ova biti korak ka vraćanju u dobro nam poznatu svečanu atmosferu koju ovaj događaj i zaslužuje. Naime, od prve dodjele ove nagrade prošlo je punih 28 godina.

Ove će se godine dodijeliti Ruže u osam kategorija. Uz dobro nam poznate kategorije TV emisija godine, Radijska emisija godine, Glazbenik godine, Novo lice godine, Glumačko ostvarenje godine, Televizijska te Radijska osoba godine, prvi put dodjeljuje se i nagrada u kategoriji Digitalna ruža godine.

video thumb

Među nominiranima su, naravno, i HRT-ove emisije, zaposlenici i suradnici. U kategoriji Televizijska osoba godine nominirani su Robert Knjaz i Aleksandar Stanković.

U kategoriji Radijska osoba godine nominirani su Sanja Brajković, Zlatko Turkalj Turki i Slobodan Nano Vlašić.

U kategoriji Televizijska emisija godine nominirana su Doba uskoka i Potjera, a za titulu Radijske emisije godine bore se Prstom po globusu i Zvjezdana prašina.

U kategoriji Novo lice godine nominirana je Antonia Ćosić.

I u kategoriji Glumačko ostvarenje godine nominirani su glumci iz filmova i serija koje je producirala ili koproducirala Hrvatska radiotelevizija: Živko Anočić, Mirjana Bohanec Vidović, Vanja Ćirić i Igor Kovač.

U glazbenome dijelu programa nastupit će Nina Badrić, Gibonni, Silente i Matija Cvek, ali i poseban gost iznenađenja.

Voditelji Doris Pinčić i Duško Ćurlić, redatelj Tihomir Žarn, urednica Uršula Tolj.

Prijenos dodjele pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!