Velečasni Brown

17.07.2022.

16:51

Autor: HRT

Četvrtak, 21. srpnja na Drugom

Četvrtak, 21. srpnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća - krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty. Treći nastavak osme sezone popularne BBC-jeve kriminalističke serije Velečasni Brown, temeljene na liku koji je osmislio G. K. Chesterton, emitiramo u četvrtak, 21. srpnja, u 20:05 na Drugom.  

Četvrtak, 21. srpnja na Drugom

Četvrtak, 21. srpnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Bunty se loše piše zbog optužbi za ubojstvo Teddyja Neville-Crowleyja nakon prepirke na zabavi s temom Velikog Gatsbyja održanoj na njegovu imanju. Gospođa McCarthy je izvan sebe, a kada se velečasni Brown pokrene nastojeći utvrditi činjenice, nailazi na otpor inspektora Malloryja. 

Buntyina je sudbina u rukama njezina branitelja Bertieja Quintona, ali nakon lošeg Bertiejeva nastupa porota i sudac Pickering skloni su tome da pošalju Bunty na vješala. Hoće li velečasni Brown pronaći dokaze u prilog Buntynoj nevinosti prije nego što bude prekasno?

U glavnim su ulogama Mark Williams, Sorcha Cusack, Emer Kenny i Jack Deam.

Seriju Father Brown 8 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!