09:22 / 19.11.2020.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Anđeo milosrđa

-

-

Foto: - / -

Simpatični velečasni Brown rješava tajanstvene zločine u sanjivu selu Kemblefordu.
19. studenoga na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Simpatični velečasni Brown rješava tajanstvene zločine u sanjivu selu Kemblefordu.


U Engleskoj smo pedesetih godina 20. stoljeća, u provinciji punoj malenih sela, seoskih župnih crkava i velikih ladanjskih kuća. Serija se temelji na pripovijetkama G. K. Chestertona, a u svakoj epizodi velečasni Brown istražuje zločin na sebi svojstven način, oslanjajući se na intuiciju i psihologiju. Zagonetnomu svećeniku pomažu ozbiljna župna tajnica gđa McCarthy i buntovna Bunty, crna ovca jedne od najuglednijih obitelji u Britaniji.

U ovoj će sezoni velečasni Brown istraživati sumnjivu smrt u domu umirovljenika, a partija boćanja brzo će izmaknuti nadzoru kad igralište postane mjesto zločina. Zanosna mondenka ledi Felicia Montague vratit će se u Kembleford i uplesti se u opasan odnos sa sovjetskim špijunom. A kad Katherine Corven neočekivano izađe iz zatvora, ta neprijateljica iz prošlosti doći će se osvetiti velečasnomu Brownu.

U 4. epizodi ANĐEO MILOSRĐA gđa McCarthy ode u dom za nemoćne Powderham House posjetiti prijateljicu Fredu koja je na rubu snaga od teške bolesti. Dok se smrt nadvija nad Kemblefordom, ekipa ode na sprovod mjesnog obrtnika zajedno s novom pridošlicom u crkvi svete Marije Caitlin koja je izbačena iz samostana.

Velečasni Brown, gđa McCarthy i Caitlin posjete Fredu. Ondje se gđa McCarthy posvađa s upraviteljicom Sophijom koja je odbila dati Fredi još analgetika. Dok čeka ostale u čekaonici, Bunty naiđe na nekadašnju dadilju Ellen, koja je sada u kolicima, no to je ne sprječava da uživa u životu. Sutradan gđa McCarthy sazna da je Freda umrla, a jedno bijelo golublje pero upućuje na to da možda nije umrla prirodnom smrću.

U seriji FATHER BROWN 6 glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (ledi Felicia).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!