14:28 / 14.04.2022.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Crvena smrt

Srijeda, 20. travnja na Prvom

Srijeda, 20. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / serija

U srijedu 20. travnja na Prvom programu u 15:55 emitiramo 10., posljednji nastavak devete sezone popularne kriminalističke serije Velečasni Brown. 

Godina 1953. bliži se kraju, a ledi Felicia i lord "Monty" Montague domaćini su raskošnog bala pod maskama na kojem se dočekuje 1954. No planovi za uspješnu zabavu propadaju kad ministra obrane sira Charlesa Hakewortha ubije maskirani lik. 

Srijeda, 20. travnja na Prvom

Srijeda, 20. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / serija

Na imanju je opsadno stanje, ubojica je još među gostima, a velečasni Brown i ekipa moraju pronaći stvarnog počinitelja. U međuvremenu je ledi Felicia prisiljena rješavati probleme u svom braku nakon što primi pismo od Flambeaua u kojem joj se nudi uzbudljiva budućnost u Americi.

Nakon što i drugu gošću, Ruth Moulton, napadne 'crvena smrt', što bude naizgled nevezano za smrt sir Charlesa, dr. Muthomi joj pritekne u pomoć. Potraga za ubojicom se intenzivira, a velečasni Brown posmnja da je slučaj kompliciraniji nego što se naizgled čini. Može li on rasvijetliti misterij prije nego što sat otkuca 12 ili mu je to posljednji valcer?

U BBC-jevoj seriji FATHER BROWN 9 glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), EmerKenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia). Odabrala ju je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!