Velečasni Brown: Jiftahovo ludilo

15.12.2020.

12:58

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Velečasni Brown vraća se da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu. Ova simpatična BBC-jeva serija temelji se na liku koji je osmislio G. K. Chesterton.
21. prosinca na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Velečasni Brown vraća se da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu. Ova simpatična BBC-jeva serija temelji se na liku koji je osmislio G. K. Chesterton.

Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća - krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty.U osmoj sezoni velečasni Brown istražuje ubojstvo ekscentričnog pčelara, otkriva skrivene motive u pozadini kobne izložbe umjetnina i nastupi kada se nad obiteljskim okupljanjem gospođe McCarthy nadvije prijetnja povezana s predviđanjima gatare.

U Kemblefordu se održava konvencija luda, ali veselje zamre kada se lokalna liječnica sruši mrtva pred šokiranom publikom. Bunty se nađe na sudu za ubojstvo mladog aristokrata te se velečasni Brown utrkuje s vremenom da dokaže njezinu nedužnost i spasi je od krvnikove omče.

U 5. epizodi Jiftahovo ludilo, kad mu tajanstveni lopov po tko zna koji već put odnese dragocjeno blago ispred nosa, Hercule Flambeau otputi se u Kembleford ne bi li mu velečasni Brown pomogao ukloniti konkurenciju. Flambeau otkriva da je njegova nova suparnica zapravo njegova otuđena kći Marianne Delacroix. Vidjevši priliku da spasi nečiju dušu, velečasni Brown pristaje pomoći Flambeauu da je pronađe.

U BBC-jevoj seriji glavne uloge imaju Mark Williams, Sorcha Cusack, Emer Kenny i Jack Deam.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!