16:40 / 29.03.2022.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Kalonova djeca

Utorak, 12. travnja na Prvom

Utorak, 12. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Prekrasni krajolici engleskog ladanja poprište su daljnjeg niza šarmantnih misterija u kojima se ističe karizmatični velečasni Brown. U utorak, 12. travnja, u 15:55 na Prvom programu slijedi četvrti nastavak devete sezone popularne kriminalističke serije. Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona ova serija puna je rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću.

Kad velečasni Brown ode u posjet Kalonu u psihijatrijskoj bolnici, ondje otkrije da se Kalon promijenio te mu obeća pomoći. Gđa McCarthy i Sid su i dalje skeptični, pa se šokiraju kad ga velečasni Brown dovede u župnu kuću. 

Utorak, 12. travnja na Prvom

Utorak, 12. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Kad se Kalon iskrade noću kako bi se pridružio Apolonovoj crkvi, velečasni Brown i Sid ga slijede. Okupljanje vodi novi vođa Tobias koji se iznenadi Kalonovim povratkom, no prihvati ga otvorenih ruku te ga ponovno uključi u njihovu crkvu iako ga njegova pobočnica Thelma ne želi u njihovim redovima. 

Na izlasku velečasni Brown i Sid začuju krik iz kuće. Pojure natrag i otkriju provaljena vrata Kalonove spavaće sobe i na podu mrtvu Thelmu. Svi dokazi su protiv Kalona te on bude uhićen. Je li se Kalon zaista promijenio? Može li velečasni Brown raskrinkati misterij zaključanih vrata i još ga jedanput spasiti?

U BBC-jevoj seriji FATHER BROWN 9 glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia). Odabrala ju je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!