08:14 / 23.03.2022.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Mefistova prijetnja

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Prekrasni krajolici engleskog ladanja poprište su daljnjeg niza šarmantnih misterija u kojima se ističe karizmatični velečasni Brown. Prvi nastavak devete sezone popularne kriminalističke serije Velečasni Brown emitiramo u četvrtak, 7. travnja, u 15:55 na Prvom. Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona ova serija puna je rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću. 

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Godina je 1953., a uspavano selo Cotswold u Kemblefordu uznemirit će ubojstva u lokalnom kampu i na slavnom balu pod maskama ledi Felicije. Ubojica je među mještanima, a je li to možda posljednji valcer velečasnog Bowna? Velečasni nastoji što prije razotkriti misterioznog napadača, prije nego što ga opasni lord Hawthorne zauvijek istjera iz župe. A Sid i narednik Goodfellow trebaju njegovu domišljatost kako bi riješili slučaj otmice.

1. epizoda: Mefistova prijetnja

Na imanju Darlington narednik Goodfellow u šoku na svoje oči vidi kako inspektor Mallory podmetne oružje ubojstva u spavaću sobu Lawrencea Darlingtona čime mu smješta očevo ubojstvo. Posumnjavši u Malloryjevo poštenje, Goodfellow obavještava velečasnog Browna i njegovu ekipu.

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Četvrtak, 7. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Očajni Mallory prisiljen je priznati da su njegova žena i dvoje djece oteti i da mora surađivati s otmičarem ako ih ikad više želi vidjeti. Dok Mallory glumi suradnju i čini sve što mu je otimač zapovijedio, velečasni Brown i njegovi, uz pomoć mjesne krčmarice Shelly, sastavljaju dijelove slagalice o misterioznom čovjeku. Mallory shvati da otimač mora biti u nekoj vezi s njegovom prošlošću. No mogu li oni na vrijeme otkriti tko stoji iza otmice i zašto te mogu li spasiti Malloryjevu obitelj?

U BBC-jevoj seriji FATHER BROWN 9 glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia). Odabrala ju je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!