Velečasni Brown: Mudrost budale

29.01.2023.

13:01

Autor: HRT

Subota, 4. veljače na Drugom

Subota, 4. veljače na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća - krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty. Četvrti nastavak osme sezone popularne BBC-jeve kriminalističke serije Velečasni Brown, temeljene na liku koji je osmislio G. K. Chesterton, prikazujemo u subotu, 4. veljače, u 10 sati na Drugom, u sklopu Krimi matineje.

U Kemblefordu se održava konvencija seoskih luda kako bi zabavili masu, no veselje zamre kad se doktorica Belmont sruši i umre pred mnoštvom šokiranih gledatelja. Otac Brown sumnja da je posrijedi nečija rabota i počinje istraživati okolnosti njezine smrti, zajedno s Bunty.

U seriji glume Mark Williams, Sorcha Cusack, Emer Kenny i Jack Deam.

Seriju Father Brown 8 odabrala je Martina Rajšek.

Subota, 4. veljače na Drugom

Subota, 4. veljače na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!