10:25 / 04.12.2020.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Nebeski zbor

-

-

Foto: - / -

Velečasni Brown vraća se da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu. Ova simpatična BBC-jeva serija temelji se na liku koji je osmislio G. K. Chesterton.
15. prosinca na HRT – HTV 1 u 15:55 (12)

Velečasni Brown vraća se da bi riješio nove misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu. Ova simpatična BBC-jeva serija temelji se na liku koji je osmislio G. K. Chesterton.

Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća - krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty.U osmoj sezoni velečasni Brown istražuje ubojstvo ekscentričnog pčelara, otkriva skrivene motive u pozadini kobne izložbe umjetnina i nastupi kada se nad obiteljskim okupljanjem gospođe McCarthy nadvije prijetnja povezana s predviđanjima gatare.

U Kemblefordu se održava konvencija luda, ali veselje zamre kada se lokalna liječnica sruši mrtva pred šokiranom publikom. Bunty se nađe na sudu za ubojstvo mladog aristokrata te se velečasni Brown utrkuje s vremenom da dokaže njezinu nedužnost i spasi je od krvnikove omče.

1. epizoda Nebeski zbor

Tajanstveni saboter nastoji spriječiti kemblefordske zboraše da pobijede u Trožupanijskom zborskom natjecanju. Sumnja odmah pada na suparnički zbor Hambleston Harmonisers. Kemblefordski zboraši utrkuju se s vremenom kako bi stigli na natjecanje prije nego što budu diskvalificirani, dok velečasni Brown nastoji otkriti tko im to želi nauditi.

U BBC-jevoj seriji glavne uloge imaju Mark Williams, Sorcha Cusack, Emer Kenny i Jack Deam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!