Velečasni Brown: Novi poredak

25.03.2023.

12:34

Autor: HRT

Nedjelja, 26. ožujka na Drugom

Nedjelja, 26. ožujka na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Prekrasni krajolici engleskog ladanja poprište su daljnjeg niza šarmantnih misterija u kojima se i u devetoj sezoni BBC-jeve kriminalističke serije ističe karizmatični velečasni Brown.  

Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona ova serija puna je rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću. 

Novinski mogul lord Arthur Hawthorne vratio se u Kembleford sa svojom ženom Margot i sinom Gabeom i od velečasnog Browna traži odanost. Kad se velečasni Brown usprotivi tomu, Arthur ga optuži da je prekršio ispovjednu tajnu. Kanonik Fox suspendira velečasnog Browna, koji se sad mora vratiti civilnom životu, a novi velečasni Featherstone preuzme njegovo mjesto.  

Nedjelja, 26. ožujka na Drugom

Nedjelja, 26. ožujka na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

No kad Hawthornea na vlastitom domjenku ustrijeli nepoznati napadač, postane jasno da lord ima puno neprijatelja. Stanley je u pritvoru nakon što je javno napao Arthura te Mallory vjeruje da je slučaj riješen, no onda se dogodi drugi pokušaj ubojstva Arthura i postaje jasno da još ništa nije riješeno. Velečasni Brown shvati da mu je pronalaženje krivca jedina nada da se vrati svojoj funkciji. Može li on pomoći čovjeku koji je radio protiv njega?  

Šesti nastavak serije ne propustite u nedjelju, 26. ožujka, u 10 sati na Drugom u sklopu Krimi matineje.

U seriji glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia).

Seriju originalnog naziva FATHER BROWN 9 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!