15:27 / 09.04.2022.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Novi poredak

 Četvrtak, 14. travnja na Prvom

Četvrtak, 14. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Šesti nastavak devete sezone popularne kriminalističke serije Velečasni Brown slijedi u četvrtak, 14. travnja, u 15:55 na Prvom. Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona serija je puna rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću.

Prekrasni krajolici engleskog ladanja poprište su daljnjeg niza misterija u kojima se ističe karizmatični velečasni Brown, a ovoga četvrtka neće ga zaobići ni novi zagonetni slučaj. Naime, novinski mogul lord Arthur Hawthorne vratio se u Kembleford sa svojom ženom Margot i sinom Gabeom i od velečasnog Browna traži odanost. Kad se velečasni Brown usprotivi tomu, Arthur ga optuži da je prekršio ispovjednu tajnu. 

 Četvrtak, 14. travnja na Prvom

Četvrtak, 14. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Kanonik Fox suspendira velečasnog Browna, koji se sad mora vratiti civilnom životu, a novi velečasni Featherstone preuzme njegovo mjesto. No kad Hawthornea na vlastitom domjenku ustrijeli nepoznati napadač, postane jasno da lord ima puno neprijatelja. Stanley je u pritvoru nakon što je javno napao Arthura te Mallory vjeruje da je slučaj riješen, no onda se dogodi drugi pokušaj ubojstva Arthura i postaje jasno da još ništa nije riješeno. Velečasni Brown shvati da mu je pronalaženje krivca jedina nada da se vrati svojoj funkciji. Može li on pomoći čovjeku koji je radio protiv njega? 

U BBC-jevoj seriji FATHER BROWN 9 glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia). Odabrala ju je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!