Velečasni Brown: Pčela matica

14.01.2023.

11:22

Autor: HRT

Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća - krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty. Drugi nastavak osme sezone popularne BBC-jeve kriminalističke serije Velečasni Brown, temeljene na liku koji je osmislio G. K. Chesterton, prikazujemo u nedjelju, 22. siječnja, u 9:35 na Drugom, u sklopu Krimi matineje. 

Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Nedjelja, 22. siječnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Nakon bizarne nesreće ekscentrična pčelarka Beattie May donese odluku da njezin posvojeni sin Shambu mora biti primjereno zbrinut u slučaju da se njoj dogodi nešto neočekivano. Beattie pozove svojeg odvjetnika Ronnieja Gruniona da nadopuni njezinu oporuku zagonetkom koja će Shambua dovesti do vrijednog dragulja.

No prije nego što Ronnie stigne izmijeniti oporuku, Beattie je pronađena mrtva, ubijena u svojem krevetu. Na čitanju oporuke, u nazočnosti oca Browna, inspektor Mallory uhiti Shambua zbog Beattiena ubojstva. Velečasni Brown mora otkriti je li Shambu zaista kriv za ubojstvo svoje majke ili je počinitelj netko drugi. 

U seriji glume Mark Williams, Sorcha Cusack, Emer Kenny, Jack Deam i drugi.

Seriju Father Brown 8 odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!