15:26 / 12.04.2022.

Autor: HRT

Velečasni Brown: Zabludjele djevojke

Ponedjeljak, 18. travnja na Prvom

Ponedjeljak, 18. travnja na Prvom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

U ponedjeljak 18. travnja u 15:55 na Prvom programu prikazujemo osmu epizoda devete sezone popularne britanske kriminalističke serije Velečasni Brown. Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona ova serija puna je rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću. 

Bunty je prisiljena održati govor u mjesnom popravnom domu za djevojke, u pratnji velečasnog Browna. Dok im zamjenica ravnateljice Emily i policajka Helen pokazuju dom, oni osjete da među osobljem doma i djevojkama vlada animozitet.

Kad Buntyna pudrijera nestane i onda se nađe u džepu štićenice Brende, nju smjesta silom odvode u kaznu. A u povratku u župnu kuću velečasni Brown i Bunty otkriju da im se Brenda, u pokušaju bijega, skrila u auto. Kad ona pobjegne, oni otkriju da je ravnateljica, gđica Watson, nađena mrtva, zatvorena u istoj onoj samici u koju su bili zatvorili Brendu za kaznu.

Brenda je uhvaćena i uhićena, no tvrdi da je nedužna i da njezina prijateljica Kate laže. Velečasni Brown i Bunty moraju otkriti što se zaista događa prije nego što još jedna djevojka bude nepravedno kažnjena.

U BBC-jevoj seriji FATHER BROWN 9 glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia). Odabrala ju je Martina Rajšek


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!