Velikani hrvatskog glumišta: Zdravka Krstulović

17.03.2021.

15:26

Autor: HRT

Zdravka Krstulović

Zdravka Krstulović

Foto: Velikani hrvatskog glumišta / dokumentarna serija

U nedjelju, 28. ožujka na Prvom programu u 20:10 prikazujemo 5. epizodu dokumentarne serije  Velikani hrvatskog glumišta. O životu i maestralnoj umjetničkoj karijeri jedne od najvećih hrvatskih glumica, Zdravke Krstulović govore Ksenija Prohaska, Bruna Bebić, Nenni Delmestre, Vlatko Perković, Snježana Sinovčić Šiškov, Lordan Zafranović, Zvonimir Mihanović, Jasna Malec Utrobičić i dr. 

video thumb

Zdravka Krstulović jedna je od najvećih diva hrvatskog glumišta koja je svojim maestralnim glumačkim talentom podjednako oduševljavala i kazališnu, i filmsku, i televizijsku publiku. Antologijskim ulogama u klasičnom repertoaru, pri čemu je osobito uspješna bila u tumačenju ženskih likova iz Shakespeareovih, Brechtovih, Pirandellovih, Goldonijevih, Ibsenovih, Sofoklovih i Moliereovih djela, upisala se u povijest hrvatskog teatra, odigravši pritom i glavne uloge u najvažnijim modernim klasicima hrvatske književnosti, poput Glorije Ranka Marinkovića, Pustolova pred vratima Milana Begovića te Lede Miroslava Krleže u kojoj je briljirala utjelovivši lik Klare.

Zdravka Krstulović

Zdravka Krstulović

Foto: Velikani hrvatskog glumišta / dokumentarna serija

Ulogom Mare u Kati Kapuralici i Kate Aždaje u kultnom Libru Marka Uvodića splitsku je pak publiku ostavljala bez daha, a svojim nezaboravnim izvedbama Anđe Vlajine i Violete u antologijskim dramskim serijama Naše malo misto, scenarista Miljenka Smoje i redatelja Daniela Marušića te Velo misto, scenarista Miljenka Smoje i redatelja Joakima Marušića, osvojila je srca televizijskih gledatelja i ušla u povijest hrvatske kinematografije.

Nedjelja, 28. ožujka na Prvom

Nedjelja, 28. ožujka na Prvom

Foto: Velikani hrvatskog glumišta / dokumentarna serija

O životu i maestralnoj umjetničkoj karijeri jedne od najvećih hrvatskih glumica govore Ksenija Prohaska, Bruna Bebić, Nenni Delmestre, Vlatko Perković, Snježana Sinovčić Šiškov, Lordan Zafranović, Zvonimir Mihanović, Jasna Malec Utrobičić i dr.

Autor je Fran Juraj Prižmić. Redatelji su Jakov Sedlar i Lordan Zafranović, producent Igor Prižmić, a urednica Nana Šojlev.

Produkcija: Menorah Film za HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!