15:14 / 04.09.2021.

Autor: HRT

Vera

Nedjelja, 19. rujna na Drugom

Nedjelja, 19. rujna na Drugom

Foto: Vera / serija

U nedjelju, 19. rujna na Drugom programu u 12:05 prikazujemo 2. epizodu treće sezone serije Vera. Kad je ugledni kirurg Dan Marsden ubijen šest dana prije mirovine, a njegove kćeri tinejdžerice Mira i Karen otete, viša inspektorica Vera Stanhope i njezina ekipa, narednik Joe Ashworth i detektiv Kenny Lockhart vode utrku s vremenom kako bi našli ubojicu i spasili sestre.

Djevojčica koja je ostala siroče nakon raketnog napada u Bagdadu izvučena je iz ruševina i postala simbol rata u Iraku. Kad je mala Mira stigla u Britaniju na liječenje, posvojili su je Dan i njegova vjerna supruga Laura pod budnim okom obiteljskog prijatelja Robina Creaveyja.

Tajanstveni paket vodi Veru do Jone Regana, autora nagrađene fotografije, i otkriva svježu vezu s Irakom i čovjekom po imenu Malik. Ali tko je Malik i što bi on mogao htjeti od sestara Marsden?

Ekipi se pridružuje novi kolega detektiv Barry Kelman, a slučaj uskoro dobiva nasilan i neočekivan obrat koji Veru i njezinu ekipu pogađa u srce.


Nedjelja, 19. rujna na Drugom

Nedjelja, 19. rujna na Drugom

Foto: Vera / serija

Uloge tumače Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), David Leon (narednik Joe Ashworth), Paul Ritter (Billy Cartwright), Tom Hutch (John Warren), Jon Morrison (Kenny Lockhart) i drugi.

Scenarij potpisuje Paul Rutman, a režiju Paul Cotter.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!