18:33 / 11.09.2021.

Autor: HRT

Vera

Nedjelja, 26. rujna na Drugom

Nedjelja, 26. rujna na Drugom

Foto: Vera / serija

U nedjelju 26. rujna na Drugom u 10:55 prikazujemo kriminalističku seriju Vera. U trećoj epizodi treće sezone viša inspektorica Vera Stanhope bavi se zapetljanom prošlošću ljubitelja ekstremnih sportova Gideona Franea kad on padne s litice obavijen plamenom.

Nedjelja, 26. rujna da Drugom

Nedjelja, 26. rujna da Drugom

Foto: Vera / serija

Anonimno pismo sa željom "gori u paklu" i pregled dokumenata otkrivaju niz tužbi za uhođenje i prijetnje protiv bivše cure Izzy Rawlins. Forenzičari ubrzo s pismom povežu njezinog prijatelja frizera Kita. On priznaje da se suočio s Gideonom nekoliko dana prije njegove smrti, ali tvrdi da nije u stanju počiniti ubojstvo.

Ruthie Culvert učenica je mjesne privatne škole. Vera je uvjerena da ona kao svjedokinja ima ključ zločina, ali ona se ničeg ne sjeća. Ravnateljica Vivienne Ripman sjeća se da je Gideon u školi bio vođa grupe zlatnih mladića i djevojaka. Ali njegova bivša cura Manda Adelaide nestala je nakon pokušaja samoubojstva, a najbolji prijatelj John Paul Leveson davno je podlegao ovisnosti o drogama.

Nedjelja, 26. rujna na Drugom

Nedjelja, 26. rujna na Drugom

Foto: Vera / serija

Uz pomoć novih kolega, Rebecce Shepherd zvane Shep i Marka Edwardsa, Vera i njezina ekipa, narednik Joe Ashworth i detektiv Kenny Lockhart, moraju naći Gideonovu bandu kako bi razotkrili maltretiranje iz mladosti i neočekivanu priču o odanosti na kušnji i grube pravde.

U seriji glume Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), David Leon (narednik Joe Ashworth), Paul Ritter (Billy Cartwright), Tom Hutch (John Warren), Jon Morrison (Kenny Lockhart) i drugi.

Scenarij potpisuje Gaby Chiappe, a režiju Dušan Lazarević.

Urednica je Ranka Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!