Vera

07.10.2021.

09:06

Autor: HRT

Petak, 29. listopada na Drugom

Petak, 29. listopada na Drugom

Foto: Vera / serija

Desetu sezonu serije Vera prikazujemo od petka 29. listopada u 21 sat na Drugom programu. Dobitnica BAFTA-e i Zlatnog globusa Brenda Blethyn glumi nekonvencionalnu, ali sjajnu višu inspektoricu Veru Stanhope u ovoj popularnoj kriminalističkoj seriji. Čudna i neglamurozna Vera svijetu pristupa sa zajedljivom duhovitošću, lukavošću i hrabrošću, a nedostatak šarma itekako nadoknađuje mudrošću i pronicljivošću.

video thumb

Vera i njezin pouzdani tim istražuju tragične i zanimljive slučajeve, progone nemilosrdne ubojice, rješavaju složene zagonetke i otkrivaju tajne koje su katkad i preintimne. Ova vrhunska drama smještena u slikovite northumberlandske pejzaže nadahnuta je bestselerima i likovima cijenjene književnice Ann Cleeves.

Petak, 29. listopada na Drugom

Petak, 29. listopada na Drugom

Foto: Vera / serija

Kad ovrhovoditelji, u prvoj epizodi,  pokušaju zaplijeniti dom Freddieja Gilla, nađu ga ustrijeljenog u dnevnom boravku.

Viša inspektorica Vera Stanhope (B. Blethyn) vodi istragu i uskoro shvaća da Freddiejev život nije bio ni blizu njegove razmetljive slike za javnost. Sa svojim vjernim narednikom Aiden Healyjem (K. Doughty) Vera saznaje da je Freddie pozajmljivao kako bi spasio tvrtku koja je propadala, a u zadnje vrijeme se i udaljio od supruge i sina. 

Otkriće da je i Freddiejeva supruga Jade nedavno izgubila oca vodi Veru na trag obiteljskih tajni i davno zakopanih zamjerki.

Naslovne uloge tumače Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison i Ibinabo Jack.

Scenarij potpisuju Paul Logue, Colette Kane, Sally Abbott i Paul Matthew Thompson, a režiju Paul Gay, Rob Evans, Delyth Thomas i Carolina Giammetta

Kriminalističku seriju VERA 10 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!