11:58 / 10.04.2022.

Autor: HRT

Vera

Nedjelja, 24. travnja na Drugom

Nedjelja, 24. travnja na Drugom

Foto: Vera / 4. sezona serije

U nedjelju, 24. travnja, na Drugom programu u 10:50 slijedi pretposljednja, treća epizoda četvrte sezone popularne kriminalističke serije Vera. Ulogu više inspektorice Vere Stanhope i u ovoj sezoni izvrsne britanske serije tumači Brenda Blethyn, dobitnica brojnih uglednih međunarodnih nagrada, među kojima su Zlatni glubus i BAFTA. Serija je snimljena prema romanima popularne Ann Cleeves.

Tinejdžeri Sassi i Louis Barnes nalete na Shanea Thurgooda ubijenog jednim metkom na vrištini. Kilometar i pol dalje nađen je napušten kamionet s ostacima jelena. Narednik Joe Ashworth uvjeren je da se radi o ratu krivolovaca, ali za višu inspektoricu Veru Stanhope istina nikad nije tako jednostavna.

Kopajući po Shaneovom životu Vera otkriva tužno djetinjstvo na selu i nesretno preživljavanje u gradu gdje je jedva vezao kraj s krajem kao neuspjeli romanopisac.

Nedjelja, 24. travnja na Drugom

Nedjelja, 24. travnja na Drugom

Foto: Vera / 4. sezona serije

Nakon nedavne djedove smrti Shane se vratio kako bi svoje nasljedstvo prodao bogatom zemljoposjedniku Willu Peytonu i njegovoj ženi Clari, ali neočekivano je odustao u zadnjem trenutku. Je li možda ubijen zbog nesuglasica oko zemlje? I zašto je odlučio ostati u kući punoj bolnih uspomena?

U seriji VERA 4 uz Brendu Blethyn glume David Leon (narednik Joe Ashworth), Jon Morrison (det. Kenny Lockhart), Clare Calbraith (det. Rebecca Shepherd), Sonya Cassidy (Celine Ashworth), Kingsley Ben-Adir (dr. Marcus Summer). Scenarist je Steve Coombes, a redatelj epizode Will Sinclair

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!