Vera

15.07.2022.

12:58

Autor: HRT

Subota, 30. srpnja na Drugom

Subota, 30. srpnja na Drugom

Foto: Vera / 9. sezona serije

U subotu 30. srpnja na Drugom programu u 13 sati slijedi treći nastavak devete sezone kriminalističke serije Vera.  Serija je inspirirana bestselerima i likovima cijenjene spisateljice Ann Cleeves, dobitnice nagrade za životno djelo Dijamantni bodež Udruge pisaca krimića (Crime Writers Association), najveće britanske nagrade za pisce kriminalističkog žanra. 

Uspješna poduzetnica Lisa Varsey (Shivani Ghai) priredila je raskošnu zabavu za obitelj i prijatelje na jahti na rijeci Tyne. Ali zabava loše završi kad njezinu sestru Dani nađu mrtvu u vodi. Lisa ima lanac salona za uljepšavanje u Newcastleu te supruga Rossa (Patrick Baladi) i sestru Sadie (Sonita Henry) koji je vole. Ali Vera počne vjerovati da je Dani namjeravala otkriti neugodnu istinu. Vera mora raspetljati gusto tkanje koje drži obitelj na okupu kako bi otkrila tko je ubio nevinu ženu.

Subota, 30. srpnja na Drugom

Subota, 30. srpnja na Drugom

Foto: Vera / 9. sezona serije

Naslovne uloge tumače Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Ibinabo Jack (detektivka Jacqueline Williams). 

Scenarij potpisuje Martha Hillier, a režiju Carolina Giammetta

Seriju VERA 9 odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!