Vera

25.07.2022.

19:19

Autor: HRT

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Foto: Vera / 1. sezona serije

U seriji snimljenoj prema romanima slavne Ann Cleeves sjajna Brenda Blethyn glumi višu inspektoricu Veru Stanhope. U četiri epizode prve sezone Vera i njezini suradnici suočeni su s nizom izazova i rješavaju zamršene slučajeve među kojima su: slučaj mladića koji je pronađen ubijen u kadi okružen cvijećem, ubojstvo jedne tinejdžerice iz prošlosti, ubojstvo žene u northumberlandskoj zabiti i slučaj žene koja je okrutno ubijena u živici. Prvi nastavak emitiramo u subotu, 6. kolovoza, u 13 sati na Drugom.

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Subota, 6. kolovoza na Drugom

Foto: Vera / 1. sezona serije

Serija kombinira prelijepo snimljene krajolike i napetu atmosferu, a u svakoj intrigantnoj priči pratimo i Verinu unutarnju borbu u kojoj otkriva skrivene istine o svojoj prošlosti koje prijete da joj zauvijek promijene život.

1. epizoda: Nakon što je dvoje lijepih mladih ljudi ubijeno na isti način - položeni su u vodu i okruženi cvijećem - viša inspektorica Stanhope zna da mora naći ubojicu prije nego što on opet napadne. Uz pomoć vjernih suradnika, osobito narednika Joea Ashwortha, ona otkriva složene i disfunkcionalne odnose u grupi prijatelja promatrača ptica. Dok oni prvo štite, a onda izdaju jedni druge, ona postepeno otkriva da su nevina tinejdžerska ucjena i tajna ljubavna veza jednog člana grupe nekog natjerale da ubije kako bi zadržao postojeće stanje. 

U ovoj epizodi međunarodnoj zvijezdi Brendi Blethyn pridružuje se BAFTA-om nagrađena Gina McKee. U seriji glume i Wunmi Mosaku (Holly Lawson), David Leon (Joe Ashworth), Gina McKee (Julie Armstrong), Richard Short (Neville Furness) i drugi.

Scenarist je Paul Rutman. Režiju potpisuje Adrian Shergold.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!