Vera

26.07.2022.

13:08

Autor: HRT

Nedjelja, 31. srpnja na Drugom

Nedjelja, 31. srpnja na Drugom

Foto: Vera / 9. sezona serije

Posljednji četvrti nastavak devete sezone nagrađivane kriminalističke serije Vera emitiramo u nedjelju, 31. srpnja, u 13 sati na Drugom. 

Serija Vera inspirirana je bestselerima i likovima cijenjene spisateljice Ann Cleeves, dobitnice nagrade za životno djelo Dijamantni bodež Udruge pisaca krimića (Crime Writers Association), najveće britanske nagrade za pisce kriminalističkog žanra. Vera je jedna od najuspješnijih dramskih serija u brojnim zemljama kao što su Belgija, Danska, Francuska, Norveška i Nizozemska, a još uvijek jednako oduševljava i britanske gledatelje. 

Nedjelja, 31. srpnja na Drugom

Nedjelja, 31. srpnja na Drugom

Foto: Vera / 9. sezona serije

Galeb je adaptacija osmog u seriji romana Ann Cleeves o višoj inspektorici Stanhope. Vera otvara stari slučaj kad u zaljevu Whitley Bay pronađu kostur. Robbie Marshburn bio je zloglasni zločinac koji je nestao prije više od 20 godina. Vera istražuje aktivnosti mjesne zločinačke obitelji koja sad navodno živi pošteno i njihovu eventualnu vezu s okrutnim ubojstvom. U istrazi slučaja koji joj je i na trenutke i previše blizak Vera mora razotkriti mrežu tajni i korupcije kako bi shvatila okolnosti koje su dovele do oba ubojstva. 

U seriji glume Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Ibinabo Jack (detektivka Jacqueline Williams).

Scenarist je Paul Matthew Thompson, a redatelj Declan O'Dwyer. Seriju je odabrala Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!