Vera

21.01.2023.

08:47

Autor: HRT

U jedanaestoj sezoni viša inspektorica Vera Stanhope i njezin vrijedni detektivski tim istražuju šest novih složenih slučajeva ubojstva. Bilo da prelazi rijeku Tyne, slijedeći okrutnog ubojicu, ili prkosi surovim prirodnim ljepotama Northumberlandskog nacionalnog parka rekonstruirajući kretanje nesretne žrtve, Vera svojim poznatim oštroumljem, sarkazmom i neustrašivošću pristupa slučajevima koji uključuju obiteljsku izdaju, otrovnu opsesiju i davno zakopane tajne. Drugu epizodu spomenute sezone serije Vera prikazujemo 27. siječnja, u sklopu Krimi petka na Drugom, u 21:50. 

Petak, 27. siječnja na Drugom

Petak, 27. siječnja na Drugom

Foto: Vera / 11. sezona serije

Viša inspektorica Vera Stanhope pozvana je na mjesto ubojstva asistentice Angele Konan koja je nađena u mračnoj šumi Northumberlandskog nacionalnog parka. Je li to, na tako zabačenu mjestu, bio oportunistički napad ili pomno isplanirana zasjeda? Rendžeri Noel Henderson i Stanley Booth koji su pronašli tijelo neodređeno odgovaraju na pitanje jesu li poznavali žrtvu.

Vera uskoro otkriva da je Angela neumorno radila u ženskom centru za odvikavanje od ovisnosti, ali ravnateljica Darlene Houghton i kolegice nisu se s njom družile izvan prihvatilišta. Vera i njezin tim moraju oguliti slojeve sa svoje introvertirane žrtve kako bi otkrili njezine dobro čuvane tajne i iznenađujuću dubinu. 

Petak, 27. siječnja na Drugom

Petak, 27. siječnja na Drugom

Foto: Vera / 11. sezona serije

U seriji glume Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Riley Jones, Jon Morrison, Paul Kaye i drugi.

Scenarij potpisuje Colette Kane, a režiju Christiana Ebohon-Green. Seriju Vera odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!