Čovjek iz sjene

09.09.2021.

11:58

Autor: HRT

Petak, 24. rujna na Prvom

Petak, 24. rujna na Prvom

Foto: Čovjek iz sjene / film

U petak, 24. rujna na Prvom programu u 20:10 emitiramo film Čovjek iz sjene (Vice, 2018.). Film je dobio brojne nagrade i nominacije. Na 91. dodjeli Oscara nominiran je u osam kategorija, uključujući i onu za najbolji film, a osvojio je Oscara za najbolju šminku i frizuru. Nominiran je u šest kategorija na 76. dodjeli Zlatnih globusa kao i šest kategorija na 72. dodjeli nagrada BAFTA. Za svoje izvedbe C. Bale, A. Adams i S. Rockwell nominirani su za sve gore navedene nagrade, a Bale je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji.

video thumb

Teksaški guverner George W. Bush kandidira republikanca Dicka Cheneyja, izvršnog direktora tvrtke Halliburton, za potpredsjednika na predsjedničkim izborima 2000. godine. Sudeći po njegovom impresivnom životopisu, Cheneyju politika nije strana.

Bio je šef kabineta Bijele kuće, član Zastupničkog doma i ministar obrane. Kad Bush pobijedi na izborima s malom razlikom, Cheney, služeći se svojom novostečenom moći, počinje krojiti sudbinu države i svijeta.

Glumačku ekipu čine Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Justin Kirk, Tyler Perry, Alison Pill.

Scenarij i režiju potpisuje Adam McKay.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!