Vikinzi: Novi počeci

15.06.2022.

18:32

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. lipnja na Trećem

Ponedjeljak, 20. lipnja na Trećem

Foto: Vikinzi / serija

U ponedjeljak, 20. lipnja na Trećem programu u 22 sata prikazujemo prvu epizodu serije Vikinzi. Šesta sezona nastavlja se nakon bitke između braće, u kojoj je Bjorn prevladao i postao junak oslobodivši narod Ivarove tiranije. Kao novom vladaru Kattegata, Bjornu nije lako nastaviti stopama pokojnog oca, a opsjeda ga i pomisao da vlast nadilazi moral. Za to vrijeme Ivar putuje Putem svile, koji ga odvodi u Rusiju. Ondje susreće sebi ravnog, kneza Olega (Danila Kozlovsky), okrutnog i nepredvidivog ruskog vladara!

video thumb

1. epizoda: Prošlo je šest mjeseci od bitke za Kattegat i Bjorn je sada kralj. Dok se on ne snalazi s kraljevskim obvezama, uviđa da se ne može osloniti na svoju majku Lagerthu - ona ima druge planove. No je li Lagertha kadra voditi miran život i okaniti se ratovanja? Ivar pada u ruke kijevskih Rusa i u njihovu okrutnom i nepredvidivom vladaru knezu Olegu napokon upoznaje sebi ravnog. Ivar ga zaintrigira tvrdnjom da je božanstvo pa Oleg to odluči iskušati.

Ponedjeljak, 20. lipnja na Trećem

Ponedjeljak, 20. lipnja na Trećem

Foto: Vikinzi / serija

Uloge tumače Katheryn Winnick (Lagertha), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar), Marco Ilsø (Hvitserk), Jordan Patrick Smith (Ubbe), Danila Kozlovsky (Oleg), Peter Franzén (Harald).

Režija Steve Saint Leger, izvršni producenti James Flynn, Alan Gasmer, Michael Hirst, Sheila Hockin, Sherry Marsh, Morgan O'Sullivan, John Weber, producent Keith Thompson, autor Michael Hirst.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!