56. Vinkovačke jeseni - prijenos svečanog otvorenja

14.09.2021.

14:16

Autor: HRT

Petak, 17. rujna na Prvom

Petak, 17. rujna na Prvom

Foto: Vinkovačke jeseni - prijenos svečanog otvorenja / HRT

U petak 17. rujna u 20:10 na Prvom programu prenosimo svečano otvaranje 56. Vinkovačkih jeseni.

Na velikoj pozornici na vinkovačkom Trgu bana Šokčevića 56. Vinkovačke jeseni počinju posebnim programom pod nazivom "Ide dika kapu najerio", scenarista i redatelja Marka Sabljakovića. Članovi kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava, vokalni solisti i glumci hrvatskog glumišta dočarat će nam život i tradicijsku kulturu slavonskih krajeva, posebno života u starim Vinkovcima, dvadesetih godina prošlog stoljeća...

video thumb

U 90 minuta iznimno zanimljivog i televizijskom izričaju prilagođenog uprizorenja negdašnje, Kozarčeve Slavonije gledat ćemo i slušati Vesnu Tominac, Miroslava Čabraju, Ivana Ćaćića, Mateu Marušić, Tatjanu Bertok, Ivicu Lučića, Selenu Andrić, Domagoja Mrkonjića i druge.

U glazbenom dijelu predstavit će se: KUD "Šokadija" iz Starih Mikanovaca, KUD "Tkanica" iz Vinkovaca, pjevačka skupina "Lipa", Tamburaški sastavi "Slavonske lole"...

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Redateljica Mirena Stijačić, producent Tihomir Štivičić, urednik Nikola Kristić.

Vinkovačke jeseni

Vinkovačke jeseni

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Prijenos svečanog otvorenja pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze i ona iz prethodnih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!