Vis-À-Vis

09.03.2022.

08:31

Autor: HRT

Četvrtak, 24. ožujka na Drugom

Četvrtak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Vis-À-Vis / film

Dramu Vis-À-Vis, redatelja Nevija Marasovića,  prikazujemo u četvrtak 24. ožujka u 21 sat na Drugom programu HTV-a. 

video thumb

Redatelj priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu oca kritizira kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca koji će tumačiti sina na otok Vis kako bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te kako bi se uvjerio da je donio ispravnu odluku oko glumačkog odabira.

Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zime njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama, koje se pritom na čudan način konstantno isprepleću s radnjom filma...

Četvrtak, 24. ožujka na Prvom

Četvrtak, 24. ožujka na Prvom

Foto: Vis-À-Vis / film

Film je  na 61. pulskom filmskom festivalu 2013. dobio nagradu za najbolji film prema izboru žirija mladih filmofila. Na Zagreb Film Festival 2013. dobio je posebno priznanje; na PriFest, Priština, 2014. - najbolji redatelj u balkanskoj konkurenciji, a na SEEfest - Festival jugoistočnoeuropskog filma, Los Angeles, 2014. - Veliku nagradu žirija.

Četvrtak, 24. ožujka na Drugom

Četvrtak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Vis-À-Vis / film

Naslovne uloge tumače Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić i Daria Lorenci Flatz

Scenarij poptpisuju Nevio Marasović, Janko Popović Volarić i Rakan Rushaidat.

Montažu potpisuju Nevio Marasović i  Marin Juranić, glazbu Andrew Bird, a oblikovanje zvuka Damir Rončević i Gordan Antić. Producenti su Nevio Marasović i Danijel Pek

Koprodukcija: Copycat, Pinknoiz

Produkcija: Antitalent, 2013.

Urednica je Maja Gregl

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!