Vjetar u kosi - 4. sezona

09.09.2022.

15:48

Autor: HRT

Utorak, 20. rujna na Prvom

Utorak, 20. rujna na Prvom

Foto: Vjetar u kosi / 4. sezona dokumentarne serije

Od utorka, 20. rujna s početkom nove jesenske sheme na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:40 počinjemo s premijernim prikazivanjem nove, četvrte sezone dokumentarne serije Vjetar u kosi. U četvrtoj sezoni Aleksandar Stanković posjetio je Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru i na 2700 km dugom putu razgovarao s više od 40 sugovornika. 

video thumb

U šest epizoda vidjet ćemo neke od najljepših destinacija u susjednim zemljama, divlje konje iznad Livna, Prokoško jezero, proizvodnju sira iz mijeha u Nevesinju. 

1. epizoda: Vidjet ćemo jedno od najljepših mjesta u Bosni i Hercegovini - Prokoško jezero. Mjesto koje kao da je precrtano s alpske razglednice poslužit će kao kulisa razgovora s osobitim čovjekom Marinom Čuturićem koji će nam ispričati svoju zanimljivu životnu priču.

Aleksandar Stanković zatim će u Rami posjetiti baku Anđu i djeda Ivkana, koji 60 godina žive u skladnom braku.

Epizoda završava otkrićem predivne visoravni iznad Livna gdje slobodno živi više od tisuću divljih konja.    

Aleksandar Stanković je sa svojim malim motorićem od 9 KS posjetio i divlju planinu Durmitor u Crnoj Gori, pastiricu koja u divljini čuva krave i proizvodi kajmak, jednu od najljepših crkvenih građevina u ovom dijelu Europe, manastir Ostrog, a putovanje je završio na granici s Albanijom na Skadarskom jezeru.

Utorak, 20. rujna na Prvom

Utorak, 20. rujna na Prvom

Foto: Vjetar u kosi / 4. sezona dokumentarne serije

- Gdje god smo došli, bili smo sjajno dočekani. Hrvatska radiotelevizija doista je cijenjena i gledana tamo gdje smo snimali, ima veliki ugled i to je doista bilo sjajno iskustvo, vjerujem kako će naši gledatelji bili vrlo zadovoljni ovim serijalom, kaže Aleksandar Stanković. 

Utorak, 20. rujna na Prvom

Utorak, 20. rujna na Prvom

Foto: Vjetar u kosi / 4. sezona dokumentarne serije

Autor je Aleksandar Stanković, redatelj Darko Drinovac, novinarka istraživačica i organizatorica Martina Validžić, snimatelji Siniša Galar i Viktor Nenadić, montažeri Igor Roksandić i Iva Blašković.

Putopisnu seriju osim na HTV1 moći ćete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci su dostupne prethodne sezone.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!