09:32 / 21.09.2021.

Autor: HRT

Vlatko Stefanovski - Live at Lisinski

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

U nedjelju, 26. rujna, na Drugom programu u 19 sati ne propustite snimku drugog dijela koncerta Vlatka Stefanovskog - Live at Lisinski.

Vlatko Stefanovski vrhunski gitaristički virtuoz u travnju 2018. sjajnim je koncertom Live at Lisinski zaokružio iznimno uspješnu godinu u kojoj je promovirao album Mother tongue.

Čak 18 pjesama izvedenih u prepunom Lisinskom presjek su karijere jednog od najvećih glazbenika ovih prostora, a hitovi poput Jovano, Jovanke, Makedonsko devojče, Čuvam noć od budnih i Čukni vo drvo ovaj put su predstavljeni u ruhu akustične gitare.

U glazbeni repertoar savršeno su se uklopili i Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski surađivao na pjesmi Mista Dance s njihovog prvijenca Bow vs. Plectrum. Da ova glazbena večer bude zaista posebna, pobrinula se i Josipa Lisac koja je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovno briljirala pjevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pjesama Jano mori.

U drugom dijelu koncerta Vlatko Stefanovski - Live at Lisinski poslušajte: Gipsy Song feat. Hojsak & Novosel (Bow vs. Plectrum), Kalajdžisko oro feat. Hojsak & Novosel (Bow vs. Plectrum), Čuvam noć od budnih, Jovano, Jovanke, Jano mori feat. Josipa Lisac, Bistra voda, Čukni vo drvo te Skopje.

Urednica je Snježana Nožinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!