Vrhunski domaći dokumentarni program na HRT-u

16.11.2021.

19:14

Autor: HRT

Dokumentarni program hrvatske produkcije

Dokumentarni program hrvatske produkcije

Foto: Jesenska shema HRT-a / promo, kolaž

Dokumentarci i filmovi hrvatske produkcije, poznata lica, priznati autori, odgovori na pitanja i nepoznanice iz prošlosti i sadašnjosti, premijere, nove sezone i nagrađivani sadržaji - sve to HRT donosi u vaše domove u sklopu domaćeg dokumentarnog programa.

Među ostalim, u povodu 30. obljetnice prijelomnih događaja, koji su obilježili razdoblje najžešćih borbi u Hrvatskoj tijekom rujna, listopada, studenog i prosinca 1991. godine, emitiramo dokumentarnu seriju Kako je obranjena Hrvatska.

U sklopu jesenske sheme naći će se i dokumentarno-igrani film Judita HRT-ove urednica, scenaristice i redateljice Nane Šojlev. Naime, ove godine slavimo 500. obljetnicu prvoga izdanja Judite, prvog autorskog epa ispjevanog na hrvatskom jeziku, zbog kojeg njezina pisca Marka Marulića nazivamo "ocem hrvatske književnosti".

video thumb

U povodu velike obljetnice povijesnog zbivanja koje je bilo neka vrsta uvertire u događaje 90-ih godina dvadesetog stoljeća, Domovinski rat i stvaranje suvremene hrvatske države, prikazat ćemo i serijal Hrvatsko proljeće 1971. redatelja i urednika Krešimira Čokolića.

Svaki čovjek kojeg poznajete, svaki naš gledatelj ima – osjećaje. Ljubav, ljutnja, sreća, tuga, strah, mržnja pokreću sve naše aktivnosti i uvjetuju sve što će nam se u životu dogoditi. Kako i gdje nastaju te kako to izgleda kemijski i biološki? Saznat ćete u novoj seriji Roberta Knjaza, Osjećaji.

Goran Milić, autor brojnih uspješnica, također se vraća na male ekrane s novim dokumentarnom serijom What’s up Pariz, London, Berlin. Povijest tih gradova znamo, njihove filozofe i pisce smo čitali, filmove gledali, ali što su ti gradovi, te tri zemlje, ta tri naroda danas? Vodimo vas u potragu za odgovorima zbog kojih je ekipa prošla put dug oko 8.000 kilometara.

Budite uz HRT i domaći dokumentarni program!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!