17:20 / 29.11.2021.

Autor: HRT

Vrijeme je za jazz

Vrijeme je za jazz

Vrijeme je za jazz

Foto: HTV / HRT

Jazz orkestar HRT-a i skladatelj, dirigent i trombonist Ed Neumeister

Skladatelj, aranžer, trombonist i pedagog, Ed Neumeister gostovao je u ciklusu Jazz orkestra HRT-a, priredivši program kojim je, u prvome dijelu, odao počast stvaralaštvu Dukea Ellingtona, a u drugome, predstavio svoje autorske skladbe. Prvi dio emisije iz 2016. godine na rasporedu u utorak, 30. studenoga, u 18:50 na Trećem programu HTV-a.

Nastupivši u trostrukoj ulozi, kao trombonist, dirigent i skladatelj, Ed Neumeister pokazao se kao iskusan glazbenik čije prisustvo na svjetskoj jazz-sceni traje više od četrdeset godina. Danas profesor jazz-trombona na Visokoj školi za izvedbene umjetnosti u Grazu koji nastupa u nekoliko sastava, svirao je i surađivao s nizom uglednih orkestara i jazz-glazbenika.

Među njima je i Duke Ellington Orchestra u kojem je djelovao petnaestak godina pod vodstvom Mercera Ellingtona zahvaljujući čemu je imao prigode čuti rjeđe izvođenu i publici manje poznatu glazbu.

Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec

Emisiju na području RH pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Posjetite i facebook stranicu VrijemeJeZaJazz. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!