Vrijeme je za jazz: Giant's Freedom, Zvjezdan Ružić i Jazz orkestar HRT-a

07.08.2022.

16:26

Autor: HRT

Zvjezdan Ružić

Zvjezdan Ružić

Foto: Marija Štilinović / HRT

U četvrtak 11. kolovoza na Trećem u 18:35 prikazujemo integralnu verziju koncerta iz ciklusa Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije održanog 12. veljače 2020. u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja za suvremenu umjetnost. Na koncertu je  je gostovao jazz skladatelj i pijanist Zvjezdan Ružić.

Zvjezdan Ružić diplomirao je jazz-klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji. Peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji jazz-klavir Hrvatske glazbene unije.

Uz brojne suradnje i osebujan diskografski opus koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop-rock scene, Zvjezdan je dosad snimio četiri autorska albuma, od kojih su The Knightingale Cabaret i Elfin Farewell nagrađeni Porinom za najbolju jazz-skladbu, dok je njegov treći autorski album Pandaland osvojio čak dva Porina: za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu.

Ovom se prigodom uz Jazz orkestar HRT-a publici predstavio presjekom svoje dosadašnje samostalne karijere. Među trideset autorskih skladbi odabrao je deset najdražih dok je za aranžere odabrao Luku Žužića, koji je uz to i trombonist Jazz orkestra HRT-a, te Aleša Avbelja.

Redatelj je  Miljenko Bukovčan, a urednica Melanija Pović Jagarinec.

Emisiju pratite i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!