Vrijeme je za jazz: JazzHR 2022., Zamisli - Lela Kaplowitz

21.11.2022.

15:06

Autor: HRT

Vrijeme je za jazz

Vrijeme je za jazz

Foto: HTV / HRT

U emisiji pogledajte koncert cijenjene jazz vokalistice Lele Kaplowitz u sklopu JazzHR sezone Hrvatskog društva skladatelja održan 13. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Budite uz Treći program u utorak, 22. studenoga u 18:55 i pogledajte emisiju Vrijeme je za jazz.

Lela Kaplowitz nagrađivana je jazz pjevačica i edukatorica. Profesionalno je surađivala s mnogim velikim imenima u jazzu te nastupila u nekim od najpoznatijih dvorana diljem svijeta, a 2019. je osvojila nagradu International Hrvatskog društva skladatelja.

Album ''Zamisli'', čiji je naslov inspiriran skladbom "Zamisli život u ritmu muzike za ples" Jure Stublića, obrađen je u stilu starog jazza 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća na akustičnim instrumentima. Na koncertu sastav čine Joe Kaplowitz (klavir), Elvis Penava (gitara), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Dado Marinković (bubnjevi). Gosti su Lucia Kaplowitz (step), Mario Bočić (tenor saksofon), Marko Šolman (truba), Dino Antolić (vokal) i Gelato Sisters (vokali).


Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec, a redatelj Siniša Bulajić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja. 

Posjetite i Facebook stranicu emisije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!