Vrijeme je za jazz: Musical migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestra

03.07.2022.

14:35

Autor: HRT

Utorak, 5. srpnja na Trećem

Utorak, 5. srpnja na Trećem

Foto: Vrijeme je za jazz / HRT

U utorak 5. srpnja na Trećem programu u 18:35 prikazujemo emisiju Vrijeme je za jazz: Musical migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestra. 

U stvaralaštvu hrvatskog gitarista, aranžera, kompozitora i producenta Zorana Majstorovića multiinstrumentalizam zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa - spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu. Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora upotpunjeni zvukom jazz-orkestra u novim originalnim kompozicijama stvaraju jedinstveni glazbeni spoj. 

JazzIstra Orchestra sastavljen je od vrhunskih profesionalaca koji dolaze iz Istre ili većinu svog djelovanja ostvaruju u Istri. U orkestru djeluju glazbenici iz više zemalja te ga to čini multikulturalnim orkestrom prvenstveno sa stanovišta osobnog glazbenog naslijeđa svakog pojedinog glazbenika.

Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Posjetite i facebook stranicu VrijemeJeZaJazz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!