Vrijeme je za jazz: Musical migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestra

13.10.2021.

13:28

Autor: HRT

Musical Migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestar

Musical Migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestar

Foto: Vrijeme je za jazz / HRT

U nedjelju 17. listopada u 18:35 na Trećem programu pogledajte emisiju Vrijeme je za jazz: Musical migrations, Zoran Majstorović i JazzIstra Orchestra.

U stvaralaštvu hrvatskog gitariste, aranžera, kompozitora i producenta Zorana Majstorovića multiinstrumentalizam zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica ovog koncertnog programa - spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.

Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora upotpunjeni zvukom jazz orkestra u novim originalnim kompozicijama stvaraju jedinstveni glazbeni spoj.

JazzIstra Orchestra sastavljen je od vrhunskih profesionalaca koji dolaze iz Istre ili većinu svog djelovanja ostvaruju u Istri.

U orkestru djeluju glazbenici iz više zemalja te ga to čini multikulturalnim orkestrom prvenstveno sa stanovišta osobnog glazbenog naslijeđa svakog pojedinog glazbenika.

Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Posjetite i facebook stranicu VrijemeJeZaJazz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!